Excel vs Business Intelligence
– 3 ting dit regneark ikke kan

BUSINESS INTELLIGENCE /

Hvad er forskellen på Excel og Business Intelligence? Hvilken er bedst? Det kan være svært at finde rundt i, og hvis du overvejer om det kan betale sig at komme videre fra Excel, så gennemgår dette indlæg 3 ting, der adskiller de to fra hinanden. Til sidst kan du se et samlet overblik over forskellen på Excel og Business Intelligence.

1. Håndtere store datamængder

Hver eneste dag genereres der data i din virksomhed – og der genereres meget af den. Excel fungerer rigtig fint med en begrænset mængde af data, men regneark er simpelthen ikke egnet til at håndtere den massive mængde af data, som virksomheder besidder og bruger i dag. Med store datamængder loader arket langsomt eller crasher helt.

Business Intelligence er næsten skabt til det formål. Det samler alle dine data og linker dine datakilder fra dine systemer (ERP, CRM, Excel etc.). De store mængder af komplekse data visualiseres gennem  dashboards.

2. Analysere data i realtid

Excel er kun til historiske data. En af de største begrænsninger er, at du kun kan se det seneste segment i dit regneark. Det betyder, at du ikke sammenligner ny data med historiske data, og at du samtidig går glip af data i realtid. Betyder det så meget? Ja, det gør det. Analyserer du på data, der bare er en uge gammelt, så kan det allerede være forældet.

BI-værktøjer kræver slet ikke, at du downloader data fra dine systemer for at lave en analyse eller rapport. Du har altid adgang til al data, der er up-to-date, lige ved hånden. Herfra kan du filtrere og målrette din dataanalyse – og du kan gøre det i realtid.

 

3. Brugervenlighed

Selvom Excel kan bruges til mange ting, så lad os være ærlige… Det er kun professionelle IT-medarbejdere, der elsker Excel. For alle andre ”normale” brugere, er det at lave nogen form for dataanalyse i Excel det samme som at blive bedt om at flyve et rumskib.

Nogle BI-løsninger er bedre end andre. Og vi synes de bedste er dem, man også kan kalde self-service BI. Det er en af de vigtigste funktioner, som vi mener BI-software skal besidde, og grunden til det er – ja det ligger næsten i ordet – netop self-service.

Her er fokusset på, at ikke-tekniske brugere skal kunne agere og bruge BI-værktøjet, og det har flere fordele. Det betyder nemlig, at der ikke skal bruges penge på dyre analyser eller konsulenttimer, fordi medarbejderne selv er i stand til at bruge værktøjet. Det har specielt betydning for SMV’erne, der nu også kan få gavn af Business Intelligence.

 

Excel vs. Business Intelligence

forskellen Excel Business Intelligence
forskellen Excel Business Intelligence

Få mest ud af Excel

Mere spændende viden?

Få lærerigt indhold, artikler, cases, e-bøger, tips og tricks og anden indsigt i,
hvordan Business Intelligence og Data Analytics bruges i forretningsverden.