5 af de største fordele ved Business Intelligence

BUSINESS INTELLIGENCE /

Business Intelligence fylder mere og mere hos virksomhederne, fordi flere har fået øjnene op mulighederne. Står du selv og overvejer, om du skal implementere Business Intelligence i din virksomhed? Eller er du måske allerede i gang, men lige mangler den sidste overbevisning? No worries, her har du 5 fordele ved Business Intelligence.

1. Forstå din virksomhed

Hvor mange systemer arbejder I med til daglig? Vi gætter på mange. Bruger I tid på at hente data fra hvert enkelt system? Højst sandsynligt. Well, no more. En af de største fordele ved Business Intelligence er, at det samler alle dine data ét sted, analyserer og visualiserer dem. Dermed får du et bedre overblik og indblik i virksomheden.

Det betyder, at du altså kan samle informationer på tværs af afdelinger og systemer, hvor trends og mønstre bliver synlige. Det giver dig en bedre forståelse af, både hvad der sker i virksomheden, men også hvorfor noget sker. Med andre ord, stiller det dig i en meget stærkere position til at beslutte, hvor du skal fokusere indsatsen.

Det bringer os til det næste…

2. Spar tid

Den typiske ventetid på en rapport fra IT er hvad… ca. to dage? En uge? I dag kan to dages ”gammelt” data allerede være old news og ikke relevante at handle på. Med Business Intelligence er det slut med ventetid på rapporter, da du har hurtig og nem adgang til data i realtid. På den måde, vil du altid have tilgængelige data, der er up to date, og som du kan handle på – her og nu.

Yderligere automatiserer Business Intelligence de tidskrævende arbejdsprocesser, så du kan få mere effektiv arbejdstid og mindre spildtid. Og så bliver IT sikkert også glade for dig, når de skal bruge mindre tid på at lave rapporter.

Når du har hurtig adgang til data i realtid, kan du nemt træffe kvalificerede og oplyste beslutninger, inden det er for sent. Det kan forbedre performance i virksomhedens forskellige afdelinger.

3. Mulighed for bedre performance

Business Intelligence kan spotte trends, eventuelle udfordringer eller usete muligheder i dine data. Det betyder, at salgsteamet kan dykke ned i kundemønstre, købsvaner og sammenligne produkter på tværs af kategori, omsætning, geografisk lokation etc. Ligeledes kan lageret monitorere omsætningshastighed og lagerbeholdning og identificere, hvilke produkter indkøbsafdelingen skal købe – og måske mere vigtigt – ikke skal købe.

på den måde får du altså det bedste udgangspunkt for at øge performance på tværs af afdelinger. Bedre performance på tværs af afdelinger betyder bedre resultater for virksomheden fordi…

4. Skab resultater

…du begynder at arbejde aktivt og intelligent med data. Når du tager datadrevne beslutninger, tager du beslutninger på et stærkere grundlag. Du træffer simpelthen bedre beslutninger. Som resultat, skal strategier og tiltag ikke længere udvikles på baggrund af mavefornemmelser eller instinkter, men på konkrete insights, der er baseret på dine data.

Med Business Intelligence kan I samarbejde på tværs af afdelinger og reagere hurtigt på de muligheder og trends, som jeres data giver jer. Det øger desuden fleksibiliteten og effektiviteten – og det giver resultater. Økonomiske resultater på bundlinjen, medarbejderresultater ifm. af indsats, samarbejde og performance og vækstresultater. Hvem vil ikke gerne det?

Du har sikkert fanget, at der er en vis sammenhæng mellem de her fordele. De fungerer som en forlængelse af hinanden og forstærker hinanden.

Derfor har vi ventet med denne fordel til allersidst, så det bliver det sidste, du husker. Eller så du har det endelige argument, når du skal sælge Business Intelligence til resten af ledelsen.

5. Reducér omkostninger

Har du data samlet et sted, slipper du for tunge rapporter. Når du slipper for de administrative og tunge rapporter, så betyder det også færre manuelle timer med dataindsamling og analysering. Har du færre administrative og manuelle timer, sparer du tid. Har du desuden hurtig adgang til realtidsdata, er du bedre i stand til at tage beslutninger og kan forbedre performance. En forbedret performance giver bedre resultater i virksomheden.

Kan du gætte, hvor vi vil hen af? Det vil selvfølgelig have en direkte, positiv effekt på dine omkostninger, bare på effektiviserede arbejdsprocesser alene – og det er altså ikke så lidt…

Mere spændende viden?

Få lærerigt indhold, artikler, cases, e-bøger, tips og tricks og anden indsigt i,
hvordan Business Intelligence og Data Analytics bruges i forretningsverden.