3 Best Practice tips til Business Intelligence succes

BUSINESS INTELLIGENCE /

Mange oplever, at de ikke opnår de ønskede resultater og den ønskede værdi, når de implementerer Business Intelligence, at det kræver mange ressourcer, og at det tager alt for lang tid. We got news for you… Du kan ikke implementere en BI-løsning, og så bare læne dig tilbage og vente på, at resultaterne vælter ind. Sådan fungerer det ikke. Desværre.

Derfor får du her 3 Best Practice tips til Business Intelligence succes.

#1 Husk Business i Business Intelligence

Lyder indlysende, svært at efterleve. Langt de fleste fokuserer på data og teknologi i forbindelse med implementeringsfasen. Nu siger vi det kort – no go. Selvfølgelig spiller de teknologi en rolle, men det er kun en lille del af, om du får succes med din BI-løsning eller ej. Du bliver nødt til at lægge en BI-strategi og kortlægge behov og mål, for at sikre, at det stemmer overens med jeres overordnede strategi.

Igen back to basics – hvordan kan du vide, om noget er en succes, hvis ikke du har mål for, hvad det skal opnå? En BI-løsning skal forankres i hele virksomheden, så både medarbejdere, arbejdsprocesser og ledere involveres i implementeringsfasen. Brug ressourcer på at få de menneskelige aspekter på plads, så virksomheden kan arbejde med Business Intelligence som en helhed. Data og teknologi kommer efter.

#2 Self-service er vejen frem

Vi er lidt fortalere for self-service Business Intelligence. Hvis du står og skal vælge en BI-løsning, vil vi også klart anbefale én, der tilbyder self-service. Hvorfor? På grund af dem, der aktivt skal bruge BI-løsningen virksomheden. Business Intelligence kan være lidt af en teknisk sag. Derfor vil mange medarbejdere nødvendigvis ikke have de tekniske færdigheder, det kræver, at arbejde i et komplekst system.

Det betyder, at self-service BI er både intuitivt og brugervenligt. Det bliver det nødt til at være, så medarbejdere – der ikke er trænede specialister – kan navigere og arbejde i systemet.

Hvis dine medarbejdere selv kan arbejde i systemet, kan de selv lave rapporter og analyser – I skal altså ikke længere være afhængige af at få rapporter og analyser andetsteds fra. Analyser, processer og beslutninger effektiviseres gevaldigt. Det er et rigtigt godt udgangspunkt for succes med Business Intelligence.

#3 Styring, styring og styring

Vi taler om to former for styring – datastyring og styring af Business Intelligence i forbindelse med selve implementeringen. Det siger måske lidt sig selv, men for at arbejde med data og få succes med Business Intelligence skal du bruge… ja, data.

Derfor er det vigtigt at få styr på, hvilke data du egentlig har at gøre godt med, og hvilken værdi de har. Det gælder data fra både interne og eksterne kilder.

Der skal være styr på, hvilke interne og eksterne regler der gælder, når det kommer til indsamling, lagring og viderebehandling af disse data. Udover det, er det vigtigt at identificere, hvem der er involveret i implementeringen, og hvilken rolle de har. For de involverede, skal der være en klar forståelse af de opsatte mål, strategien der skal følges, og hvilke ressourcer der skal bruges.

Prøv at arbejde ud fra disse tre Best Practice tips og du vil opdage, hvordan de hjælper dig til Business Intelligence succes.

Mere spændende viden?

Få lærerigt indhold, artikler, cases, e-bøger, tips og tricks og anden indsigt i,
hvordan Business Intelligence og Data Analytics bruges i forretningsverden.